Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας

Ζωντανά Αναγνώσματα

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας ξεκίνησε τη δράση «Ζωντανά Αναγνώσματα» που θα υλοποιείται στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) της πόλης μας.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού κ. Μόρφω Ρουποτιά και η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Γκόγια Ευαγγελία επισκεφτήκαν το 2ο ΚΑΠΗ Λαμίας και σε συνεργασία με την προϊσταμένη κ. Χαντζηγιάννη Γεωργία συναντηθήκαν με τα μέλη του Κέντρου, συνομίλησαν και βάλανε τα θεμέλια για την έναρξη της δράσης αυτής.

Σκοπός και στόχος της πρωτοβουλίας είναι να έρθουν οι ηλικιωμένοι της πόλης μας σε επαφή με το βιβλίο μέσω της ανάγνωσης κειμένων η οποία θα γίνεται από το προσωπικό και τους συνεργάτες της Βιβλιοθήκης («Ζωντανά Αναγνώσματα») και θα πραγματοποιείται στο χώρο των ΚΑΠΗ. Στη συνέχεια, αναγνώστες και ακροατές θα έχουν την ευκαιρία της συζήτησης πάνω σε θέματα του κειμένου που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τους. Το υλικό των ζωντανών αναγνωσμάτων θα επιλέγεται από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης.

Η πρώτη μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ξεκινήσαμε με την ανάγνωση του διηγήματος του Κώστα Γαζή «Ο παπαγάλος» από το βιβλίο «Διηγήματα για την Αντίσταση». Ακολούθησε συζήτηση για την κατοχή, την έννοια και αντιμετώπιση του «ξένου» έτσι όπως το βίωσαν οι Μικρασιάτες και οι πρόσφυγες που ζουν στην πόλη μας. Η επόμενη επίσκεψη στο 2ο ΚΑΠΗ θα είναι την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με επιλογή θεματολογίας αναγνωσμάτων σχετικά με τα Χριστούγεννα.

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

Free shipping
for orders over 50%